Главная » Новини » У громаді м. Сквира велика радість

У громаді м. Сквира велика радість

1 серпня 2020 року в суботній день у громаді м. Сквира відбулось духовне свято, велику радість для Бога, небожителів і усіх присутніх. Три людини вирішили  укласти заповіт з Богом через водне хрещення.

Пастор громади м. Сквира Павло Степашко звернувся із проповіддю, як настова для новохрещених так і для всього зібрання з темою «Чотири важливі причини, для того щоб охреститися»

Це і повеління Самого Ісуса Христа, і свідотство перед оточуючими людьми, це яскравий образ смерті і воскресіння Христа з могили, і нарешті новозавітні двері через які людина долучається до народу Божого.  Після проповіді  був звершений обряд хрещення!

Цікаво ж яким чином зараз в наш час людина приймає рішення стати на сторону Ісуса Христа?

Вікторія, одна з хрещениць, поділилася своїм життєвим досвідом, як рік тому вона отримала запрошення на біблійні зустрічі, які проводились в молитовному будинку в м. Сквира. Ій стало цікаво. На першу зустріч не змогла прийти, а на другу встигла  відвідати. Тема була присвячена пояснення пророчої книги пророка Даниїла другий розділ.  Сон Навуходоносора, видіння про істукан, послідовна зміна імперій, і до того ж чітке Боже керівництво на протязі всієї земної історії яке продовжується навіть до Другого приходу Христа залишили неабиякий вплив на Вікторію. Їй сподобалось, що все знаходиться у руках Божих, і як Господь відкривається людям у святому Письмі. Повернувшись додому, Вікторія ще довго думала про те що почула, і вже не могла дочекатися початку наступної зустрічі.

Наступного разу пастор запросив Вікторію вивчати біблійні уроки по дослідженню Святого Письма. Жінка старанно вивчала тексти, було багато запитань, робила перші спроби самостійно молитися до Господа. Наступні зустрічі вона вже приходила разом з сином Давідом, бо для дітей окремо проводили заняття з вивчення англійської мови. На подив сину сподобались ці зустрічі, біблійні ігри, поробки, солодощі, і частенько він вже сам торопив маму не запізнюватися, бо у дворі молитовного будинку стояв  батут для дітей, і там вже створили своє дитяче товариство.

В цей час церква молилася за Вікторії та її сім’ю, підтримуючи на протязі всього часу спілкування. І після біблійних курсів Вікторія вже почала відвідувати богослужіння по суботам. Згодом через місяць до молитовного будинку завітав і її чоловік, так як йому було цікаво, що саме вплинуло на дружину і чому вона змінилася. Він бачив як Вікторія читає Біблію кожного ранку, ранком і ввечері молиться, читає іншу духовну літературу. Церковні свята і різні заходи укріпляли дружні відносини, і згодом через рік під впливом Святого Духа Вікторія звернулась до пастора с проханням прийняти її у члени Церкви через заключення заповіту с Богом через водне хрещення. Церква  була наповнена особливим настроєм радощі. Підтримували і чоловік і син. А Церква продовжує молитися за чоловіка Вікторії, щоб і в його житті був важливий момент, коли він присвятить своє життя Господу.

Також ми мали радість  прийняти в церковну сім’ю у члени церкви с. Шамраївка, які на протязі довгого часу активно підтримували і молились за Єву та Марію. Шлях котрих до Господа наповнений боротьби і випробувань.

На протязі останніх двох років Єва відвідувала богослужіння та домашню малу групу в с. Шамраївка. Ці зустрічі наповнені молитвами, співами, вивчення Слова Божого надихали Єву до заключення заповіту с Господом.  Єва щиро шукала Господа, багато плакала коли Дух Святий торкався її серця. Вона бажала змінити своє життя. На серці була пустота, не було миру. Але сумніви, думка, що не готова заважали зробити важливі кроки до Ісуса.  Завдяки тому, що Єва продовжувала відвідувати богослужіння та малої групи, де слухала біблійні обітниці, відкривала для себе люблячий характер Христа.  І ось нарешті, особливою радістю була мить, коли Єва чітко  вирішила стати дитиною Божою і бути спасеною, охреститися і почати нове життя. Скільки радощів мала Церква. Слова «Слава Господу» багато разів лунали з уст членів громади. «Це найкраще рішення в твоєму житті» говорили брати і сестри.

Треба згадати про особливий досвід який пережив пастор та громада. Запланували  хрещення на 1 серпня, але виявилося, що був тільки один костюм для хрещення, а планували хрестити двох людей.  З сусідньої громади замовили передати все ж таки  ще два костюми. Третій костюм просили на випадок , якщо щось не підійде. Але Господь все знав і передбачив, що у п’ятницю до пастора звернулась Марія, яка з мамою довгий час відвідувала Церкву в с.Шамраївка, була активною на служінні, допомагала у місіонерських заходах. Отож третій костюм був для Марії.

В той день пастор хрестив трьох сестер у яких були символічні імена: Вікторія – як символ перемоги при хрещені і віримо, що її чекають ще багато перемог с Господом, Єва- означає життя і хрещення це нове життя наповнено життям разом з Господом,  і Марія – яка символічно, з біблійної історії, означає зробила вірний вибір слухаючись Господа.

На завершення були поздоровлення, прийняття у церковну сім’ю, слова настанови з Святого Писання, вірші, побажання, спів пісень, і нарешті спів церковного хору «Новая жизнь».

Безмірно вдячні Господу за те, що знайшов і долучив до церковної сім’ї трьох сестер.

Побачання від пастора до усіх читачів цього досвіду: « Моліться, і не зупиняйтесь молитися про нових людей. Служіть використовуючи різні методи для проголошення Євангелія. Біблійні програми, малі групи, особистий дружній евангелизм,  особливі святкові богослужіння і нарешті вивчення уроків – все має велике значення. Використовуйте нові форми для проповіді і головне допоможіть людям побачити Христа. І пам’ятайте про третій костюм».

 

Автор  Павло Степашко

Feedback

  Comments: 1


  1. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. Aubree Kean Ortrud

Your feedback